Mircea Fechet a anunțat că proiectul noului Cod Silvic a fost trimis către toate ministerele pentru avizare

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a anunțat că proiectul noului Cod Silvic a fost trimis către toate ministerele pentru avizare.

Ministrul Mircea Fechet  a participat astăzi la conferința regională ”România redevine verde – trei pași fără întoarcere/Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare”,  care a avut loc în București. În cadrul dezbaterii au fost prezentate instrumentele și finanțările pe care proprietarii de terenuri și UAT-urile le au la dispoziție, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a împăduri suprafețele de teren deținute.

Conferința s-a desfășurat  pe 3 paneluri:

– Noul Cod Silvic

– Împăduriri prin Planul Național de Redresare și Reziliență

– Digitalizare prin Planul Național de Redresare și Reziliență

„În contextul în care discutăm despre acest nou Cod Silvic, despre digitalizarea silviculturii din România şi despre această campanie de împădurire în afara fondului forestier, finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, consider că o legislaţie primară bună este esenţială atunci când doreşti să reformezi un sistem. Fără legislaţie adecvată, probabil că e mult mai greu să reuşeşti să faci anumite lucruri. Pe această cale pot să anunţ că, astăzi, am trimis tuturor celorlalte ministere, cred că sunt 17 în total, care urmează să avizeze proiectul pe Codul Silvic. Tot astăzi l-am pus din nou pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru că am centralizat toate acele observaţii pe care le-am primit pe parcursul întregii dezbateri publice şi putem să spunem că avem câteva elemente  concrete pe care ar trebui să le prezentăm”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, în cadrul dezbaterii.

Conferința regională  a fost organizată de  Intact Media Group, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, au transmis că a fost repostat proiectul de Lege privind aprobarea Codului silvic, rezultat în urma consultării și dezbaterii publice, care au avut loc în luna august.

Distribuie articolul