Mircea Fechet a deblocat probleme specifice ale sectorului silvic din România, în Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a deblocat probleme specifice ale sectorului silvic din România, în Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

„Unele care mi-au fost semnalate și în județul Bacău. Rezolvăm problema întârzierilor privind publicarea amenajamentelor silvice în Monitorul Oficial. Modificarea articolului din Codul Silvic, introdus în toamna anului trecut, va permite publicarea acestor documente esențiale direct pe pagina web a Ministerului. Deblocăm astfel peste 200 de amenajamente silvice pentru o suprafață de 284.000 ha. Amendamentul propus de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost aprobat cu unanimitate de voturi”, a spus Mircea Fechet.

Totodată, liberalul a anunțat că a găsit soluții pentru moștenitorii de păduri fără succesiune.

„Este o problemă urgentă cu care ne confruntăm în mai multe județe din țară. Suntem în situația în care o persoană moștenitoare a unei suprafețe de pădure, deși plătește impozit, plătește pază și știe toată lumea că e pădurea ei, să fie în imposibilitatea de a merge la ocolul silvic și a-i solicita inginerului silvic să îi pună în valoare lemnul de pe proprietatea personală. Suntem în situația în care acea persoană are pădure, dar îngheață iarna de frig, neputând să beneficieze de lemnul de pe proprietatea sa. Am remediat și acest lucru în Comisie și le mulțumesc colegilor pentru înțelegere și colaborare”, a transmis Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul