Mircea Fechet: A fost lansată licitația în valoare de 44 de milioane de lei pentru un sistem modern de monitorizare video a transporturilor de lemn

Eduard Turcu

A fost lansată licitația în valoare de 44 de milioane de lei pentru un sistem modern de monitorizare video a transporturilor de lemn, conform declarațiilor făcute de ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet.

Mircea Fechet: „Așa cum ne-am angajat: Protejăm pădurile! Vestea bună este că a fost lansată licitația în valoare de 44 de milioane de lei pentru un sistem modern de monitorizare video a transporturilor de lemn. Această tehnologie, bazată pe inteligență artificială și interconectată cu SUMAL, va fi o forță majoră în lupta împotriva tăierilor ilegale”.

„Printre principalele obiective pe care ni le propunem sunt: reducerea numărului de transporturi de material lemnos fără documente de proveniență, identificarea abaterilor de la traseele stabilite, a transporturilor multiple realizate în baza aceluiași aviz de însoțire, dar și  a volumelor transportate”, a spus liberalul.

„Combaterea tăierilor ilegale este o promisiune pe care trebuie să o onorăm pentru generațiile viitoare, care merită o Românie mai verde, în care să respire un aer mai curat”, a declarat ministrul Mediului.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul