Mircea Fechet a inaugurat al doilea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor, în Giarmata, Timiș

Eduard Turcu

Ministrul Mircea Fechet a inaugurat al doilea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor, în Giarmata, Timiș.

Conform declarațiilor făcute de liberal, depozitul, în valoare de aproape patru milioane de euro, va crea, în prima fază, 35 de locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

„Se spune despre fiecare ministru are un domeniu de care se simte mai apropiat și, în ceea ce mă privește, rămân în continuare atașat de domeniul gestionării deșeurilor, de acest proiect pe care l-am luat de la zero – Sistemul de Garanție-Returnare. Cu toții am muncit enorm ca să ne aflăm astăzi, aici. SGR este proiectul care va transforma România din țara depozitării în țara reciclării.

Nu mă refer doar la peisaje fără PET-uri, ci și la oportunități extraordinare de business, la investiții, locuri de muncă verzi, la o modalitate mai bună prin care România să își respecte angajamentele ca țară membră a Uniunii Europene și să ofere cetățenilor un mediu mai curat. În prima lună, peste 45 de milioane de ambalaje au fost puse pe piață.

Suntem pe traiectoria pe care ne-am asumat-o: sistemul funcționează, RVM-urile funcționează, comercianții au înțeles ce au de făcut. Mulțumesc colegilor de la RetuRO care au făcut posibilă o misiune ce părea imposibilă, colegilor din minister, producătorilor care au înțeles că suntem de aceeași parte a baricadei”, a declarat Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul