Mircea Fechet a reprezentat România la Consiliul de Mediu, de la Bruxelles, unde s-a discutat despre adaptarea la schimbările climatice și tranziția justă

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor, a reprezentat România la Consiliul de Mediu, de la Bruxelles, unde s-a discutat despre adaptarea la schimbările climatice și tranziția justă.

„Pentru a face față schimbărilor climatice și a reduce efectele lor pe termen lung, dar și pentru dezvoltarea durabilă a României, este crucial să tratăm cu seriozitate documentele legate de mediu, precum raportul Evaluării Europene a Riscurilor Climatice (EUCRA). Este vital să lucrăm împreună, într-un mod coordonat, pentru a depăși această mare provocare care ne afectează pe toți.

De asemenea, considerăm că o tranziție justă ar trebui să fie o prioritate politică cheie a UE în anii următori, cu o abordare holistică, bazată pe principiile dezvoltării durabile, promovarea neutralității, economia ecologică și circulară. Să ne asigurăm că beneficiile tranziției verzi sunt împărțite în mod echitabil, în conformitate cu principiul de bază al Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, care nu lasă pe nimeni în urmă”, a declarat Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul