Mircea Fechet a semnat un memorandum de cooperare legat de managementul apelor alături de omologii săi din Ucraina și Republica Moldova

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a semnat un memorandum de cooperare legat de managementul apelor alături de omologii săi din Ucraina și Republica Moldova.

Mircea Fechet: „Într-o perioadă în care războiul și tensiunile se resimt în fiecare colț al Ucrainei, solidaritatea și cooperarea devin imperative. Ieri, în Ucraina, am simțit cu adevărat forța unității și a colaborării regionale și ne-am reamintit că, în ciuda obstacolelor, putem construi poduri de înțelegere și de colaborare pentru un viitor mai bun”.

„Râul Prut, cu istoria și semnificația lui profundă, unește mai mult decât simple granițe: unește destine, amintiri și aspirații comune. În acest spirit, am semnat astăzi alături de omologii mei din Ucraina și Republica Moldova un memorandum de cooperare legat de managementul apelor, mai ales din perspectiva dezvoltării prevenirii și avertizării timpurii cu privire la riscul de poluare accidentală a apei”, a spus liberalul.

„De asemenea, alături de ministrul protecției mediului și resurselor naturale din Ucraina, Ruslan Strilets, am semnat un al doilea memorandum privind cooperarea în domeniul protecției mediului între statele noastre. Este un document care ne va îmbunătăți colaborarea în domenii precum gestionarea durabilă a apei și protecția împotriva inundațiilor, protejarea ecosistemelor Mării Negre, managementul deșeurilor, dar și prevenirea schimbărilor climatice”, a mai precizat acesta.

„Pentru mine, aceasta nu este doar o semnare de documente, ci o reafirmare a angajamentului pe care îl avem față de natură, față de oameni și față de un viitor mai verde și mai curat”, a transmis Mircea Fechet.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul