Mircea Fechet: Aderarea României la OCDE este un obiectiv de țară la fel de important precum au fost intrarea în NATO și aderarea la Uniunea Europeană

Eduard Turcu

România face progrese în domeniul protecției mediului, care sunt recunoscute de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Anul acesta, am avut două vești bune în acest sens: evaluarea pozitivă a OCDE a 27 de instrumente și, acum, evaluarea pozitivă a jumătate din politicile pe care OCDE le așteaptă de la țara noastră în domeniul deșeurilor:

,,Aderarea României la OCDE este un obiectiv de țară la fel de important precum au fost intrarea în NATO și aderarea la Uniunea Europeană. Alinierea României la politicile OCDE va aduce țării noastre un plus de credibilitate pentru investițiile străine, dar și oportunitatea țării noastre de a face schimb de experiență cu țările de succes din lume. Evaluarea OCDE arată angajamentul nostru pentru un mediu sustenabil și curat și vom continua să aliniem toate instrumentele necesare la standardele OCDE.”, Mircea Fechet, ministrul PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor.

Distribuie articolul