Mircea Fechet: Introducem în legislație Ziua Națională de Curățenie

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că a fost depusă inițiativa privind introducerea în legislație a Zilei Naționale de Curățenie.

„Introducem în legislație Ziua Națională de Curățenie. A fost depusă la Senat inițiativa legislativă, inspirată de munca celor de la Let’s Do It, Romania! Am participat la foarte multe acțiuni de ecologizare și urmăresc grupuri și pagini în Social Media, unde observ că foarte mulți voluntari din România aleg să facă curățenie. O zi națională sunt convins că ar fi binevenită.

Această lege va crește gradul de conștientizare al importanței acestor acțiuni, dar va permite și autorităților locale să deconteze anumite cheltuieli și să își planifice mai bine aceste activități.

Chiar astăzi, am participat la o acțiune de curățenie în Parcul Operei și pot să spun că mă bucur că nu am găsit nici un PET din sistemul garanție-returnare. Asta îmi dă încredere în faptul că sistemul de garanție-returnare este, probabil, cel mai bun sistem de management al deșeurilor din România, care nu doar că va genera locuri de muncă și investiții, dar va avea ca rezultat o natură mai curată pe care ne-o dorim cu toții. De asemenea, din calculele noastre, am spart bariera celor 5 milioane de PET-uri colectate în fiecare zi în România. Este o cifră impresionantă și tendința este aceea de creștere.

Asociația Let’s Do It, Romania! organizează încă din anul 2010 proiectul național Ziua Națională de Curățenie – Curățenie în toată țara într-o singura zi, la care au participat până în prezent peste 2 milioane de voluntari.

Sunt inițiator al acestui proiect alături de fostul ministru al Mediului, senatorul Tánczos Barna. Inițiativa are parte de tot suportul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și de votul meu ca deputat. E o idee bună, sper să o vedem publicată în Monitorul Oficial”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul