Marian Torok, primarul comunei Medieșu Aurit, a extins rețeaua de gaz cu 1000% în doar 2 ani

Paul

Administrația locală liberală arată încă odată capabilitatea de a moderniza și de a dezvolta orașele României. Primarul liberal din Medieșu Aurit a extins rețeaua de gaz cu 1000% în doar 2 ani, de la 3 la 40 km.

Gazul, deși o utilitate scumpă, devine tot mai mult o necesitate decât un moft în mediul rural, pe fondul creșterii de prețuri la lemne și alți combustibili solizi de încălzire și a faptului că oamenii nu mai dețin păduri pentru a-și tăia lemne pentru încălzire pe iarnă.

Cei de la Medieșu Aurit au înțeles acest lucru și au apăsat pedala de accelerație în investițiile din această zonă. În doar doi ani și jumătate au realizat peste 30 km de rețea de gaz și urmează ca anul viitor să mai realizeze puțin peste 10 km.

Liberalul Marian Torok, primarul comunei Medieșu Aurit: „Acum 2 ani și jumătate aveam doar 3 km de rețea de gaz în comună, pe două străzi din Medieșu Aurit, astăzi avem acoperite, cu tot cu lucrările pe care le vom executa anul viitor, peste 90% din casele din comuna noastră. Lucrările realizate împreună cu cele de la Băbășești – Potău, care sunt deja licitate și vor fi derulate anul viitor, însumează peste 40 de km de rețea de gaz”.

Fondurile care au ajutat la extinderea rețelei de gaz din Medieșu Aurit

Fondurile care au venit în ajutorul acestui proiect au venit din partea bugetului local, cât și contribuția celor de la Del-Gaz, care au obligațiile de a suporta astfel de extinderi de rețea, iar tot acest proces de mărire a rețelei de gaz s-a mișcat rapid și fără probleme întâmpinate.

Edilul din Medieșu Aurit a completat: „Am decis să folosim fonduri proprii pentru această investiție, nu pentru că nu ne-ar place programele de finanțare, ci pentru a fi cât mai operativi. Comunele pentru care s-au depus proiecte de finanțare pentru extinderi de rețea nu au început nici acum lucrările. Pe când ele vor începe, noi vom termina tot ce ne-am propus”.

Administrațiile locale liberale demonstrează încă odată două lucruri: eficiența proiectelor și nevoia de modernizarea a serviciilor!

Distribuie articolul