Monumentul Eroilor din Finta, județul Dâmbovița restaurat la inițiativa primarului liberal Florentin Oprea  

Badila Antonia

La Finta s-a desfășurat ceremonia dezvelirii Monumentului Eroilor din localitate, edificat în anul 1933, în urma bătăliei în care au căzut pentru patrie peste 420 de ostași români. Monumentul a fost restaurat, la inițiativa primarului liberal Florentin Oprea.

,,Lucrările de reabilitare a monumentului și de amenajare a zonei au fost realizate din bani de la bugetul local, iar după ce a fost pietruit, drumul către monument a devenit accesibil.

La eveniment au participat alături de primarul Florentin Oprea, subprefectul județului Adrian Chițescu și reprezentanți ai autorităților județului, reprezentanți ai Garnizoanei Târgoviște, reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor, Filiala Mihai Viteazul, județul Dâmbovița și localnici”, transmite primăria Finta.

Sursa: Mediafluxdb

,,Este o zi deosebită pentru localitatea noastră, zi dedicată Dezvelirii Monumentului Eroilor din comuna Finta şi a împlinirii a 89 de ani de la edificarea acestuia. În data de 23 noiembrie 1916, în acest loc, 428 de eroi ai Neamului Românesc şi-au sacrificat viața pentru această localitate şi pentru România noastră. Vă asigurăm că suntem conştienţi de răspunderea şi responsabilitatea ce ne revin şi vom face ca libertatea şi proprietatea să fie respectate în această localitate şi că prin muncă, perseverenţă şi seriozitate vom reuși să facem din această localitate una modernă, civilizată, cu un standard de viaţă şi siguranță ridicat, astfel ca sacrificiul eroilor să nu fie în zadar. Mulțumim persoanelor care s-au implicat în acest proiect, bunul Dumnezeu să îi odihnească în pace pe eroii noştri, să binecuvânteze aceste meleaguri deosebite şi pe românii de pretutindeni”, a declarat primarul Florentin Oprea.

Distribuie articolul