Neamț: Consiliul Tinerilor a fost constituit la nivelul municipiului Roman

Eduard

Leonard Achirloaei, Primarul Municipiului Roman, a anunțat că a fost constituit Consiliul Tinerilor la nivelul Municipiului. Acesta a mai spus că forul are un rol consultativ pe problemele de tineret din Roman.

Leonard Achirloaei: „A fost constituit Consiliul Tinerilor – for consultativ pe probleme de tineret la nivelul municipiului Roman! Vocea tinerilor este generatoare de schimbare, iar viziunea lor referitoare la comunitatea în care trăiesc, merită să fie ascultată. Este important ca ei, să fie cât mai conectați la viața și la dezvoltarea orașului nostru, motiv pentru care i-am convocat în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Roman pentru constituirea unui nou for consultativ, care să funcționeze în 2023”.

„M-am întâlnit cu reprezentanți ai fiecărui liceu sau colegiu, iar pe baza dialogului structurat, a propunerilor și a votului exprimat, au fost aleși membrii Consiliului. Și-au depus candidatura 4 tineri plini de inițiativă, care au prezentat în fața colegilor, motivele pentru care vor să se implice. Cele mai multe voturi au fost obținute de David Băetanu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, acesta fiind declarat președinte al Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Roman. Funcția de secretar general a fost obținută de Radu Ingrid, elevă în clasa a X-a la CNRV”, a precizat edilul.

„Consiliul Consultativ de Tineret, un instrument de guvernare participativă, este extrem de important pentru felul în care tinerii doresc să își construiască viitorul în Roman. Implicați în această activitate își vor dezvolta abilitățile esențiale de viață, vor acumula cunoștințe despre drepturile omului și cele cetățenești, vor învăța să promoveze și să fie parte a unor acțiuni civice pozitive”, a transmis liberalul.

sursă: Leonard Achirloaei, Facebook

Distribuie articolul