Nicolae Ciucă: cooperarea portului Constanța cu alte porturi din lume este de importanță strategică

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, conduce în această săptămâna delegația care s-a deplasat în Coreea de Sud pentru a efectua o vizită oficială.

Nicolae Ciucă: „cooperarea portului Constanța cu alte porturi din lume, cum este și portul Busan, din Republica Coreea, este de importanță strategică, atât pentru România, cât și pentru întreaga noastră regiune”.

„Portul Busan este al doilea la nivel mondial din perspectiva cantității de mărfuri transportate, de aceea este foarte important, atât în cadrul relațiilor bilaterale, cât și pentru securitatea globală. Schimbul de experiență în acest domeniu e esențial și pentru România”, a precizat liberalul.

„De asemenea, ultimul an a reconfirmat, dacă mai era nevoie, importanța strategică a portului Constanța și prin faptul că a înregistrat cel mai mare trafic din istorie, estimat la 70 de milioane de tone de mărfuri care au intrat și au ieșit din România”, a explicat Premierul.

„Vizita de astăzi mi-a întărit convingerea că suntem pregătiți să extindem cooperarea dintre cele două țări, în beneficiul cetățenilor și al companiilor din România, inclusiv în sfera schimbului de experiență între instituțiile implicate în domeniul portuar”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul