Nicolae Ciucă: Agenția Standard & Poor’s apreciază că afluxul de bani europeni vor da economiei noastre rezistență la șocurile de pe piețe internaționale

Media PNL

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat că economia României continuă să performeze în același ritm de până acum – o confirmă instituții internaționale de evaluare macroeconomică.

Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută, estimând că perspectiva pentru viitorul imediat este una stabilă.

Într-o perioadă în care state dezvoltate și alte țări din regiune se confruntă cu dificultăți economice majore, stabilitatea este o reușită căutată de investitorii internaționali și un element-cheie pentru dezvoltare.

România reușește să obțină acest rating în 2023 pe fondul situației economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior. 2022 a fost perioada în care au existat performanțe clare la absorbția de fonduri europene și investiții străine directe, iar valoarea în bani a creșterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004.

Agenția Standard & Poor’s apreciază că afluxul de bani europeni – mai ales prin PNRR – vor da economiei noastre rezistență la șocurile de pe piețe internaționale și îi vor asigura o creștere susținută în anii următori.” a precizat președintele PNL.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul