Premierul Nicolae Ciucă: Vom asigura finanțarea Podului peste Tisa pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții în vara lui 2024

Paul

Zilele acestea, în județul Maramureș, au avut loc vizite din partea Prim-ministrului României, Nicolae Ciucă. Alături de acesta, au fost prezenți și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, cât și Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne. De altfel, împreună cu alți oficiali guvernamentali și parlamentari, aceștia au efectuat mai multe vizite de lucru.

S-au efectuat vizite la:

  • Barajul Runcu, punctul feroviar de frontieră de la Câmpulung la Tisa, care a fost redeschis anul acesta după 15 ani. Asta în urma demersurilor efectuate de către CJ Maramureș;
  • Punctul de frontieră și podul rutier de lemn care face legătura dintre România și Ucraina, în Sighetu Marmației.

De altfel, proiectul „Pod peste Tisa, în zona Teplița din Sighetu Marmației”, o să obțină finanțări asigurate din partea guvernului liberal pentru a fi finalizat în vara lui 2024.

Acest proiect a fost asumat de către liberalul Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, în luna iulie 2022 când a fost semnat contractul pentru proiectarea și excuția acestuia!

Beneficiile finalizării proiectului

Odată finalizat acest Pod peste Tisa, județul Maramureș o să aibă parte de mai multe beneficii:

  • crearea a noi conexiuni rutiere între România atât cu Ucraina, dar și cu vestul Europei;
  • dezvoltarea economică a județului;
  • intensificarea schimburilor comerciale internaționale;
  • o creștere a calității vieții maramureșenilor.

Prezentul proiect are o valoare estimată de 147,9 milioane de lei, iar acesta o să fie finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM – și o să fie finalizat în 2024.

„Mulțumesc premierului Nicolae Ciucă pentru susținerea acestui proiect și pentru tot sprijinul pe care îl oferă județului Maramureș și proiectelor noastre pentru dezvoltarea județului.

De asemenea, mulțumesc Ministerului Transporturilor, conducerii CNAIR, consilierilor județeni și aparatului tehnic din cadrul Consiliului Județean Maramureș pentru susținerea acestui proiect și pentru efortul depus pentru concretizarea lui”, a adăugat Ionel Bogdan, Președintele CJ Maramureș

Atât administrațiile liberale, cât și guvernul condus de către Nicolae Ionel Ciucă, reușesc să coopereze în așa fel încât să redea cetățenilor o țară cât mai dezvoltată economic, modernă și sigură!

Sursa: CJ Maramureș, Facebook

Distribuie articolul