Nicolae Ciucă: atât în administrația centrală, cât și în administrația locală, punem pe primul loc interesele comunității care ne-au acordat încrederea

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, a anunțat că a discutat astăzi cu autoritățile locale, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, despre implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, despre descentralizare și asumarea și la nivel local a acestor proiecte.

Premierul Nicolae Ciucă: „Am discutat astăzi cu autoritățile locale, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, despre implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, despre descentralizare și asumarea și la nivel local a acestor proiecte. Totodată, am abordat și subiectul celor 16 programe operaționalizate din proiectele incluse în cadrul financiar multianual 2021-2027”.

„2022 a fost un an dificil pentru noi toți, însă, în ciuda tuturor provocărilor generate de pandemia de Covid 19, războiul din Ucraina, criza energetică și inflația care a cuprins țara noastră și întreaga Europă, am reușit cu toții să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea, atât la nivel național cât și la nivel local”, a transmis liberalul.

Nicolae Ciucă: „Am protejat populația și economia, am făcut reforme, am încuraja investiții și utilizarea fondurilor europene”.

„Consultările periodice în care am abordat problemele aflate atât pe agenda autorităților locale, dar și a guvernului, au fost foarte utile pentru a găsi, împreună, răspunsuri la preocupările noastre comune”, a precizat Premierul.

Acesta a mai spus că „prioritatea politicii fiscal bugetare în 2023 se axează pe susținerea financiară necesară realizării obiectivelor dezvoltării economico-sociale, bugetul național având rolul de a asigura evoluția societății românești pe o direcție cât mai favorabilă, beneficiarii acestora fiind, în primul rând, cetățenii”.

„Atât în administrația centrală, cât și în administrația locală, punem pe primul loc interesele comunității care ne-au acordat încrederea și pentru care noi trebuie să luam cele mai bune decizii”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Mai multe detalii aici.

sursă: Guvernul României, Facebook

Distribuie articolul