Nicolae Ciucă: Avem soluţii pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor şi pentru a ajuta piaţa laptelui/ Compensaţii de 22 mil. euro pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că în urma consultărilor cu reprezentanţii asociaţiilor de fermieri, de procesatori şi ai reţelei marilor magazine, au fost găsite ”soluţii pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor şi pentru a ajuta piaţa laptelui, cu tradiţie în România”.

Astfel, premierul a declarat faptul că vor fi acordate ajutoare financiare în două etape, primele plăţi fiind pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro depuse de crescătorii de vaci de lapte până la 23 martie. În a doua etapă, ”fermierii vor beneficia de compensaţii în valoare de 22 de milioane de euro, pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina”, arată Executivul.

Totodată, Guvernul, reprezentanţii procesatorilor şi ai reţelei marilor magazine au convenit o reducere a preţului pentru laptele de consum pentru şase luni.

Potrivit sursei citate, ”în urma consultărilor derulate la Palatul Victoria, Guvernul, reprezentanţii procesatorilor şi ai reţelei marilor magazine au convenit o reducere a preţului pentru laptele de consum pe o perioada de şase luni. Această măsura vine în beneficiul consumatorului final şi încurajează cererea pe piaţa laptelui, ceea ce va sprijini implicit fermierii şi procesatorii”.

Mă bucur că am reuşit împreună să găsim o serie de soluţii care să deblocheze piaţa laptelui. Ştim cu toţii însă că avem nevoie de măsuri pe termen lung. La nivelul Guvernului, lucrăm la un program de dezvoltare a sectorului agricol şi industriei alimentare care să pună în valoare potenţialul României şi să garanteze securitatea alimentară cetăţenilor noştri”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Leave a Comment