Nicolae Ciucă: campionii noștri sunt modele pentru tinerii sportivi și pentru mulți copii

Nicolae Ciucă, Premierul României, a participat la Gala Sportivul Anului care a avut loc ieri. La acest eveniment au fost premiați cei mai buni sportivi ai anului printre care s-au numărat Simona Radiș și David Popovici.

Nicolae Ciucă: „Am fost tare onorat și emoționat să-i întâlnesc în această seară pe marii campioni ai României, la gala dedicată valorilor sportului românesc. Perfomanțele lor ne-au cucerit inimile, ne-au făcut mândri și au înălțat tricolorul pe catargul podiumului la competiții europene și internaționale de anvergură. Le suntem recunoscători și înțelegem că în spatele acestor rezultate remarcabile stau ore întregi de antrenamente, pregătiri intense și nu în ultimul rând, talent înnăscut. Seriozitatea, perseverența, pasiunea, susținerea antrenorilor și a staff-ului tehnic i-au condus către recorduri naționale și internaționale”.

„Campionii noștri și promovarea sportului aduc un mare câștig întregii societăți. Sportul formează caractere puternice, în spiritul competiției și al fair-play-ului, promovează incluziunea și deschide oportunități celor care, pe lângă talent, se remarcă prin dorința de a performa în ceea ce fac. Campionii noștri sunt modele pentru tinerii sportivi și pentru mulți copii”, a spus liberalul.

Anul 2022 a fost pentru România unul dintre cei mai buni din ultimele două decenii. Performanța trebuie susținută: pornind de la reformarea sistemului sportiv românesc inclusă în noua Strategie Națională pentru Sport, până la alocarea de fonduri pentru modernizarea infrastructurii sportive sau acordarea de stimulente financiare pentru performerii români. Suntem alături de sportivii noștri și îi sprijinim pentru continuarea tradiției sportive a României. Le mulțumesc pentru ceea ce fac pentru sportul românesc și pentru România! Le urez succes și să își urmeze visul”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Guvernul României, Facebook

Leave a Comment