Nicolae Ciucă: continuăm să abordăm, în aceeași dinamică, măsurile pe care le-am demarat în 2022

Eduard Turcu

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va continua să abordeze, în aceeași dinamică, măsurile pe care le-a demarat în 2022.

Nicolae Ciuc: Continuăm să abordăm, în aceeași dinamică, măsurile pe care le-am demarat în 2022 și aprobăm în ședința de guvern soluții pentru susținerea mediului de afaceri și noi investiții în mai multe localități din țară, astfel:

  • Venim în sprijinul operatorilor economici din turism, asigurându-le decontarea unei părți considerabile a cheltuielilor de participare la târgurile internaționale.
  • Sprijinim construirea unei noi fabrici de producție anvelope în Oradea, județul Bihor. Ajutorul de stat de aproape 100 de milioane de euro înseamnă noi locuri de muncă și oportunități de dezvoltare pentru această zonă.
  • Asigurăm finanțarea unor investiții prioritare privind siguranța rutieră. Contractul de finanțare în valoare de 50 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii va asigura resursele pentru investiții în 89 de locații.
  • Tot în domeniul transporturilor, aprobăm realizarea Centurii București și intersecția cu șoseaua Chitila-Mogoșoaia, o investiție în valoare de aproape 110 milioane de lei din fonduri europene.
  • Pentru locuitorii Timișoarei, aprobăm o investiție de 420 de milioane de lei, din fonduri europene, în realizarea căii ferate care va lega Aeroportul Traian Vuia de municipiul Timișoara. Proiecte similare se vor derula și pentru comunitățile din localitățile Călărași și Turda.

Liberalul a precizat că „tot legat de dezvoltarea infrastructurii, continuăm seria măsurilor luate la începutul anului, în care am aprobat peste 2 miliarde de lei, respectiv 1,6 miliarde de lei pentru modernizarea Canalului Dunăre-Marea Neagră și a Canalului Poarta Albă Midia-Năvodari și aprox. 500 de milioane de lei pentru construirea Stadionului “Nicolae Dobrin” din Pitești, fonduri ce vor fi alocate prin Ministerul Dezvoltării”.

„Sunt proiecte foarte importante, așteptate de către cetățenii români, care vor schimba în bine economia românească și viața în comunitățile locale. Încă o dată, discutăm despre cea mai mare sumă, de 7,22% din PIB, alocată pentru investiții și cer tuturor ministerelor de linie să monitorizeze îndeaproape modul în care se vor derula acestea”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursă: Guvernul României, Facebook

Distribuie articolul