Nicolae Ciucă: creșterea economică a României din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat că România a înregistrat o creștere economică în anul 2022 care este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani.

Nicolae Ciucă: „Creșterea economică a României din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani. O spune Comisia Națională de Prognoză, pe ale cărei date provizorii lucrăm la guvern, până când vor veni valorile finale de la Institutul Național de Statistică. Creșterea economică de 4,9% de anul trecut este chiar mai mare decât estimarea inițială de 4,6%, lucru ce arată eficiența muncii depuse la nivelul tuturor ministerelor și performanța economiei românești”.

Liberalul a precizat că „cei mai importanți factori care au determinat o creștere peste așteptări sunt rata-record de absorbție a fondurilor europene (73%), investițiile străine directe majore și investițiile masive ale statului în economie”.

„Pentru anul în curs, Comisia de Prognoză estimează o creștere economică de 2,8%. Într-un context internațional plin de provocări și cu state dezvoltate aflate acum în pragul recesiunii, obținerea unei creșteri economice este o reușită a României. Foarte important este faptul că motorul economiei noastre nu mai stă în consum, ci se bazează pe investiții și pe competitivitatea capitalului românesc. Prin consolidarea capitalului autohton, atragerea de investiții străine și absorbția eficientă de fonduri europene vom reuși să protejăm locurile de muncă din țară și să dăm companiilor românești capacitatea de a crea altele noi”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul