Nicolae Ciucă: Dacă vrem să reuşim În obiectivele de țară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate națională

Media PNL

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă afirmă că, dacă vrem să reuşim în obiectivele de ţară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate naţională.

”România nu este o ţară blazată, România este o ţară cu blazon, iar românii sunt oameni cu blazon”, a transmis preşedintele PNL în cadrul summit-ului RePatriot.

Am participat la summit-ul RePatriot, o inițiativă extraordinară care aduce împreună români din diaspora – sunt cei care vor să revină în țară sau să găsească acele căi prin care să contribuie la binele de acasă.

Știu că zicala pe care o au în inimă românii cu dorul de țară este ”fie pâinea cât de rea, tot mai bună e în țara ta”. Dar scopul nostru trebuie să fie acela de a face ca pâinea de aici să nu mai fie deloc rea.

Iar asta se poate, pentru că România oferă acum oportunități economice solide și are potențialul de a ajunge, până la finalul anului 2027, la un PIB de 500 miliarde euro, aproape dublu față de aproape 300 miliarde euro, cât este în prezent.

Dacă vrem să reușim în obiectivele de țară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate națională, pentru că avem tot ce ne trebuie pentru a reuși. Însă, toate elementele de care depinde succesul României sunt lăsate undeva în urmă, iar acest lucru îi face pe mulți români să intre într-o stare de blazare.

O spun foarte clar: România nu este o țară blazată, România este o țară cu blazon, iar românii sunt oameni cu blazon. Ca să dovedim asta, trebuie să avem încredere în noi și deschidere la dialog.

Le-am spus românilor plecați că, pentru noi, cei din țară, succesul lor este îmbucurător și ne mândrim cu ei. Pe de altă parte, ne întristează faptul că nu sunt acasă.

Din acest motiv, avem obligația de a face totul pentru ca România să ajungă o țară din care nimeni să nu își mai dorească sau să nu mai fie nevoit să plece. Pentru că, oriunde în lume ne-am afla, acasă e doar aici.” a declarat președintele PNL.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul