Nicolae Ciucă: datorăm eroilor și martirilor din decembrie 1989, dar și tuturor disidenților anticomuniști și victimelor regimului comunist

Eduard Turcu

La împlinirea a 33 de ani de la începutul Revoluției din decembrie 1989, Nicolae Ciucă, Premierul României, a transmis un mesaj în care a spsus că le datorăm eroilor și martirilor din decembrie 1989, dar și tuturor disidenților anticomuniști și victimelor regimului comunist.

Nicolae Ciucă: „Pe 16 decembrie 1989 a început, la Timișoara, primul protest care a determinat șirul de evenimente ce a culminat în 22 decembrie cu prăbușirea regimului comunist din România. Acțiunea din stradă a timișorenilor a devenit rapid un protest împotriva dictaturii. Cu 33 de ani în urmă, acolo a apărut mișcarea care a cuprins toată țara”.

De asemenea, liberalul a spus că „nimic din situația în care se găsește astăzi România nu ar fi fost posibil dacă nu era scânteia revoluționară aprinsă în 16 decembrie 1989. Astăzi, suntem parte a lumii civilizate și moderne și suntem membri ai Uniunii Europene și ai celei mai puternice alianțe militare, NATO. Acest progres către democrație a făcut primul pas pe străzile Timișoarei, în urmă cu exact 33 de ani”.

„Le datorăm eroilor și martirilor din Decembrie 1989, dar și tuturor disidenților anticomuniști și victimelor regimului comunist, nu doar respectul cuvenit, ci și dreptatea, care se lasă așteptată de prea mult timp. Cei responsabili de crimele și abuzurile regimului comunist, de reprimarea violentă a Revoluției Române din Decembrie 1989, trebuie aduși în fața justiției pentru că doar așa trecutul poate fi asumat”, a încheiat Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul