Nicolae Ciucă: Economia României își consolidează ritmul de creștere

Eduard Turcu

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), Produsul Intern Brut (PIB) al României a întregistrat în trimestrul al treilea o creștere de 4,% față de trimestrul al treilea de anul trecut pe serie brută și de 4,7% pe serie ajustată sezonier.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunțat că „economia României își consolidează ritmul de creștere. Datele publicate azi de INS ne arată cât de necesare au fost măsurile pe care le-am luat pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri de efectele creșterii prețurilor la energie și gazele naturale, ale agresiunii militare ruse din Ucraina, care a întrerupt lanțuri de aprovizionare importante, într-un an în care seceta a afectat fermierii români, alături de care am fost permanent”.

„Creșterea de 4% pe seria brută şi de 4,7% pe seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut, în trimestrul III al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, contribuie la dinamica înregistrată în primele nouă luni, când economia României a crescut, comparativ cu perioada similară din 2021, cu 5% pe seria brută şi cu 4,3% pe seria ajustată sezonier”, a mai transmis liberalul.

Nicolae-Ionel Ciucă a mai precizat că „alături de creșterea importantă a cifrei de afaceri din industrie, cu 26,6% în termeni nominali, în primele 9 luni ale anului, față de aceeaşi perioadă a anului trecut, și de numărul tot mai mare al firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensam efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor”.

„Aceste rezultate, obținute prin investiții masive, cu finanțare națională sau europeană, dublate de cele private, ne încurajează să continuăm viziunea noastră de susținere a economiei și protejarea cetățenilor, mai ales a celor vulnerabili”, a mai precizat premierul.

Distribuie articolul