Nicolae Ciucă: Egiptul este primul partener al României în Orientul Mijlociu și pe continentul african

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat că participarea la forumul de afaceri Egipt-România a reprezentat un moment important pentru a prezenta evoluțiile foarte bune înregistrate de România în ultimul an.

Nicolae Ciucă: „Participarea mea la forumul de afaceri Egipt-România, alături de prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, mi-a dat ocazia să prezint evoluțiile foarte bune înregistrate de România în ultimul an – investițiile guvernamentale și private au ajuns la aproape 30 de miliarde de euro anul trecut, finanțările europene au depășit 11 miliarde de euro – cât și noile oportunități de afaceri generate de instrumentele și de fondurile publice pe care le avem la dispoziție. Am invitat companiile și capitalul egiptean să vină și să investească în România, să ne fie parteneri în procesul de dezvoltare economică pe care l-am început, să dăm împreună noi perspective cooperării economice deja existente”.

Acesta a spus că „România are un deosebit interes în digitalizarea serviciilor publice, în îmbunătățirea competențelor digitale și aplicarea acestora în sectorul privat, dar și în domenii primordiale precum comerț, industrie, inclusiv cea legată de apărare, agricultură și minereuri, construcții și infrastructură. Putem colabora cu maxime beneficii pentru ambele țări în dezvoltarea coridoarelor de transport maritim, prin legăturile dintre portul Constanta și portul din Alexandria, sau am putea să căutăm împreună terțe piețe în regiunea Orientului Mijlociu sau pe continentul african”.

Comerțul dintre România și Egipt a depășit 1 miliard de dolari

Nicolae Ciucă a explicat că apartența la OCDE va constitui un avantaj pentru România și a reliefat relațiile bune dintre Egipt și România, mai ales în contextul în care comerțul bilateral dintre cele două state a depășit 1 miliard de dolari.

„Cred că momentul actual este unul foarte bun, ținând cont și de faptul că vom aparține în viitorul apropiat OCDE, for care ne va ajuta să ne aliniem sistemul administrativ, precum și funcționarea întregului mediu de afaceri, la regulile celor mai puternice economii din lume”, a precizat liberalul.

„Am speranța că relațiile bune dintre țările noastre – comerțul bilateral a depășit 1 miliard de dolari, iar Egiptul este primul partener al României în Orientul Mijlociu și pe continentul african, în ansamblul său – vor deveni și mai strânse, că vom dezvolta proiecte comune care să genereze bunăstare și prosperitate în ambele țări”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Guvernul României, Facebook

Leave a Comment