Nicolae Ciucă: Este un buget realist și echilibrat, care vizează susținerea economiei și protejarea populației

Nicolae Ciucă, Premierul României, a precizat că bugetul de stat pentru anul 2023 este primul care a fost adoptat înainte de jumătatea lunii decembrie și este un buget realist și echilibrat, care vizează susținerea economiei și protejarea populației.

Nicolae Ciucă: „Pentru prima dată, bugetul pe anul următor a fost adoptat înainte de jumătatea lunii decembrie, astfel încât 2023 va începe cu o structură clară de venituri și cheltuieli. Este un buget realist și echilibrat, care vizează susținerea economiei și protejarea populației. Guvernul va lucra în continuare pentru susținerea mediului de afaceri, atragerea de noi investiții și protejarea cetățenilor vulnerabili”.

„Coordonatele macroeconomice pe care a fost construit bugetul sunt reprezentate de o creștere economică de 2,8% și un deficit de 4,4%. Aceste cifre arată că intrăm în 2023 cu o economie stabilă, care are premisele unei creșteri solide în perioada următoare”, a precizat liberalul.

„Având în vedere contextul economic dificil pe care îl traversează toată Europa, stabilitatea obținută de guvernul pe care îl conduc este o reușită, apreciată de toate instituțiile financiare internaționale”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

sursă: Partidul Național Liberal, Facebook

Leave a Comment