Nicolae Ciucă: gestionarea crizei energetice este între problemele importante și obiectivele asumate la nivelul guvernului

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat că gestionarea crizei energetice „este între problemele importante și obiectivele asumate la nivelul guvernului”, astfel încât au fost luate o serie de măsuri pentru încurajarea producerii de energie din surse regenerabile.

Nicolae Ciucă: „Gestionarea crizei energetice este între problemele importante și obiectivele asumate la nivelul guvernului. Am luat o serie de măsuri pentru încurajarea producerii de energie din surse regenerabile, printre care și instalarea de panouri fotovoltaice într-un număr mai mare de gospodării”.

„În acest an, vom crește la 3 miliarde de lei finanțarea Programului guvernamental Casa Verde Fotovoltaice. Dacă anul trecut, 40.000 de gospodării au beneficiat de o asemenea finanțare, în 2023 se vor adăuga încă 150.000 de beneficiari. Am discutat cu domnul ministru al Mediului, Tanczos Barna, și despre simplificarea procesului de accesare a acestui program de către cetățeni, precum și despre modul în care se poate scurta timpul de evaluare a dosarelor depuse, pentru ca procesul să se deruleze optim”, a explicat liberalul.

„Reducem la minim numărul de documente necesare pentru aplicanți. Va fi nevoie de carte de identitate, extras de carte funciară, dovadă că aplicantul nu are datorii la stat sau la bugetul local și, la sfârșitul instalării sistemului fotovoltaic, de certificatul de racordare care atestă calitatea de prosumator, pentru a beneficia de această finanțare”, a subliniat Premierul.

Nicolae Ciucă: „Preconizăm că până pe 15 februarie aprobăm bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, ce include acest program guvernamental, și în luna martie putem începe derularea lui, pentru a sprijini oamenii în efortul lor de a deveni independenți din punct de vedere al energiei electrice”.

sursă: Guvernul României, Facebook

Leave a Comment