Nicolae Ciucă: Împreună cu Republica Moldova construim punți către un viitor european comun

Media PNL

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă a afirmat că locul Republicii Moldova este în “marea familie europeană”, subliniind că autorităţile de la Chişinău au făcut progrese semnificative pe calea reformelor esenţiale pentru statul de drept şi modernizarea ţării.

Republica Moldova face astăzi un pas important pe drumul său spre Uniunea Europeană. Parlamentul European a votat rezoluția care cere începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la finalul anului. Rezoluția a fost propunerea Grupului PPE din PE, în urma unei inițiative a europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan.

De fiecare dată când am discutat cu președinta Maia Sandu, am subliniat susținerea necondiționată a României și a PNL în parcursul european al Republicii Moldova. Astăzi, aceste eforturi se materializează într-un act concret și o decizie susținută cu largă majoritate în Legislativul European.

Locul Republicii Moldova este în marea familie europeană, iar autoritățile de la Chișinău au făcut progrese semnificative pe calea reformelor esențiale pentru statul de drept și modernizarea țării. Iar datoria noastră, a decidenților de la București, este să îi sprijinim cu tot ceea ce putem, așa cum am făcut-o și până acum. Împreună, construim punți către un viitor european comun, pentru bunăstarea cetățenilor statelor noastre.” a transmis președintele PNL.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul