Nicolae Ciucă: „Investiții de 5,8 miliarde de euro în sistemul de sănătate, din bani europeni”

Eduard Turcu

Premierul liberal Nicolae Ciucă a anunțat că sistemul de sănătate va beneficia de investiții în valoare 5,8 miliarde de euro, din bani europeni.

Nicolae Ciucă: „Investiții de 5,8 miliarde de euro în sistemul de sănătate, din bani europeni”.

„Pentru prima dată, România are un program de sănătate amplu, pe termen lung, care va aduce în țara noastră condiții, servicii și personal de nivelul statelor europene dezvoltate”, a mai precizat liberalul.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Spitale regionale la Cluj-Napoca, Craiova și Iași

De asemenea, Premierul a spus că vor fi construite trei noi spitrale regionale la Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

„Prin programul Sănătate 2021 – 2027, vom construi trei spitale regionale, în Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi, iar șapte spitale judeţene sau de urgenţă vor fi dotate cu echipamente medicale sau, după caz, vor beneficia de lucrări de reabilitare, consolidare sau construcţia de noi clădiri.

În același timp, vor fi construite sau reabilitate și dotate 20 de spitale publice mici, municipale și orășenești, 12 unități sanitare care oferă servicii de reabilitare/ recuperare și 24 unități sanitare care oferă servicii de paliație”, a spus Nicolae Ciucă

Liberalul a mai precizat că „pe lângă îmbunătățirea infrastructurii spitalicești, fondurile vor merge către cercetare medicală, creșterea numărului cadrelor medicale și a calității serviciilor, digitalizare, programe de prevenție și screening”.

„Am încredere și voi face tot ce îmi stă în puteri pentru ca, în următorii ani, sistemul de sănătate din România să dobândească o nouă față. Să devină mai inclusiv, modern și să poată oferi acces la servicii eficiente tuturor categoriilor de cetățeni”, a încheiat Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul