Nicolae Ciucă: Istoria trebuie cunoscută, înțeleasă și onorată prin lecțiile pe care le învățăm

Eduard Turcu
sursă: Guvernul României

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Maramureș, acolo unde a vizitat și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Cu această ocazie, liberalul a transmis un mesaj prin care îndeamnă la cunoașterea istorie, la înțlegerea ei și a lecțiilor sale pentru a nu repeta greșelile trecutului.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: „Istoria trebuie cunoscută, înțeleasă și onorată prin lecțiile pe care le învățăm. Comemorarea și memoria răului ne țin departe de întoarcerea sa și este parte a responsabilității noastre de apărare a valorilor și libertăților.”

 

sursă: Guvernul României

Am vizitat astăzi Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, mărturie dureroasă a istoriei recente, unde și-au găsit sfârșitul sau au ispășit ani grei de închisoare mari personalități care au contribuit la Marea Unire, academicieni, cinci foști guvernatori ai Băncii Naționale, foști prim-miniștri și șefi de partid, inclusiv fruntași de seamă ai Partidului Național Liberal”, a precizat liberalul.

Acesta a mai spus că „asemenea celor peste două milioane de vizitatori de la deschiderea acestui muzeu, între care mulți tineri, am văzut ce a însemnat teroarea trăită de toți cei care au plătit cu viața și prețul anilor de temniță pentru a ține aprinsă flacăra vie a libertății, într-o perioadă în care puțini români mai aveau această speranță”.

 

sursă: Guvernul României

„Fără sacrificiul lor, fără curajul de a învinge frica și teroarea impuse de regimul autoritar comunism întregii societăți, fără iubirea lor necondiționată față de țară și de popor, România nu ar fi devenit ceea ce este astăzi – un stat european ferm atașat valorilor democratice, care respectă libertățile, țară membră NATO capabilă să ofere securitate cetățenilor săi și economiei”, a punctat Premierul.

sursă: Guvernul României

Distribuie articolul