Nicolae Ciucă, la Congresul Seniorilor Liberali: Mi-a făcut plăcere să vorbesc cu seniorii partidului, care au o vastă experiență de viață și pe umerii cărora s-a construit istoria liberală

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la Congresul Seniorilor Liberali că partidul care nu are organizaţie de seniori este nu doar fără rădăcini, dar şi fără înţelepciune şi experienţă şi am văzut la ce poate să ducă în politică lipsa de înţelepciune.

Ca de fiecare dată, mi-a făcut plăcere să vorbesc cu seniorii partidului, care au o vastă experiență de viață și pe umerii cărora s-a construit istoria liberală. O astfel de organizație reprezintă rădăcina oricărei formațiuni, iar orice partid care nu a înțeles acest lucru nu a avut viață lungă în politica românească.

Membrii acestei organizații sunt dovada vie că PNL nu este partidul de nișă, în care vor unii să îl împingă. PNL reprezintă toate segmentele societății românești, de la România activă și dinamică, până la segmentele vulnerabile, care au nevoie de atenția și de grija statului. În timpul guvernărilor de dreapta, vârstnicii au avut parte de creșteri ale veniturilor, într-un mod sustenabil și consistent. Ca exemplu, din 2019 și până azi, punctul de pensie a crescut cu mai bine de 500 lei, ceea ce a adus pensionarilor o creștere de peste 41% în trei ani.

Le-am spus veteranilor liberali că PNL nu a stat la originea pensiilor speciale și va acționa solidar pentru corectarea acestui dezechilibru din sistemul de pensii. Soluția noastră stă în modificări legislative fundamentate pe principiul contributivității, care vor readuce o justă compensare a muncii fiecăruia. În final, i-am îndemnat pe participanți ca după acest important congres să fie și mai implicați în dezbaterile din partid, pentru că avem nevoie de expertiza lor în deciziile și pozițiile politice ale conducerii PNL.” a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment