Nicolae Ciucă: Menținem ritmul și coerența măsurilor pe care le aplicăm pentru susținerea cetățenilor și economiei

Eduard

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat că Guvernul va menține ritmul și coerența măsurilor pe care le aplică pentru susținerea cetățenilor și economiei, în contextul crizei energetice.

Nicolae Ciucă: „Menținem ritmul și coerența măsurilor pe care le aplicăm pentru susținerea cetățenilor și economiei, în contextul crizei energetice. Am orientat resurse importante din fonduri europene – peste 7,6 miliarde de euro pentru programele economice și sociale. Cetățenii vulnerabili vor beneficia și anul acesta de voucherele pentru alimente, iar începând cu 20 februarie, peste 2,8 milioane de gospodării își vor putea achita utilitățile cu ajutorul cardurilor pentru energie”.

„Am demarat o serie de investiții masive pentru creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea confortului termic al clădirilor de locuit și instituțiilor publice. În total, peste 2,5 miliarde de euro din PNRR și alte surse europene sunt orientate către anveloparea, renovarea și reabilitarea blocurilor de locuit, a spitalelor, unităților de învățământ, clădirilor publice”, a spus acesta.

Nicolae Ciucă: „Avem cel mai mare volum de finanțare europeană de care a beneficiat până acum mediul de afaceri din România. Întreprinderile Mici și Mijlocii au la dispoziție peste 4,6 miliarde de euro pentru capital de lucru, eficiență energetică, digitalizare, investiții în retehnologizare, producere de energie din surse regenerabile. În curând, vom lansa apelul pentru programul de digitalizare a IMM-urilor, în valoare de 350 de milioane de euro, măsură importantă pentru creșterea competitivității”, a precizat liberalul.

„Susținem în continuare, cu finanțare, agricultura românească. Astăzi am instituit o schemă de ajutor de stat de peste 217 milioane de lei pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale care s-au confruntat cu probleme legate de creșterea prețurilor la furaje, energie electrică și gaze naturale. Acești bani se adaugă celor peste 1,1 miliarde lei, pe care i-am alocat săptămâna trecută din fonduri naționale și care vor ajunge la peste 800.000 de fermieri”, a transmis Premirul și Președintele PNL.

Mai multe detalii aici.

Distribuie articolul