Nicolae Ciucă: monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat că autoritățile monitorizează în această perioadă situația generată de fenomenele meteorologice periculoase care au loc și continuă să intervină în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor.

Nicolae Ciucă: „Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor. Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național”.

„Forțe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor. Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe am activat Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență”, a spus liberalul.

„Suntem in legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora. Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Guvernul României, Facebook

Distribuie articolul