Nicolae Ciucă: PNL a susținut creșterea cu 40% a bugetului Sănătății

Ciprian S.
Nicolae Ciucă PNL a susținut creșterea cu 40% a bugetului Sănătății

Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL, a vorbit în dezbaterea ”Cancerul în rândul femeilor – direcții de acțiune pentru îmbunătățirea prevenției, a diagnosticului precoce și accesului timpuriu la tratament”, organizată de Comisia de Sănătate și cea de Apărare din Senat.

”Combaterea cancerului implică un efort colectiv, atât pe partea de prevenție, cât și prin depistarea timpurie și accesul mai facil la tratament.

În ultimele decenii, România a făcut progrese remarcabile în lupta împotriva cancerului, cu ajutorul programelor cu finanțare europeană. Însă, au existat întârzieri nepermise în implementarea Planului Național pentru Prevenirea și Combaterea Cancerului, care sper să fie depășite în acest an.

Din acest motiv, PNL a susținut creșterea cu 40% a bugetului Sănătății, iar acum avem resursele financiare pentru lupta cu afecțiunile oncologice.

De asemenea, pentru combaterea teoriilor conspiraționiste care au scăzut încrederea publică în prevenție, sunt necesare informări din partea profesioniștilor din domeniu și campanii de educare a populației.”, a transmis liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul