Nicolae Ciucă: Politicile culturale sunt la fel de importante ca tehnologia, comerțul și economia

Nicolae Ciucă, Premierul României, a participat vineri seara, la Timișoara, la deschiderea programului Capitala Europeană a Culturii, iar în discursul sau a subliniat faptul că politicile culturale sunt la fel de importante ca tehnologia, comerțul și economia.

Nicolae Ciucă: „O zi remarcabilă pentru România și pentru Timișoara, devenită, de astăzi, Capitala Culturală Europeană 2023! Este o nouă pagină de istorie din parcursul european dinamic al României, care se va bucura de același succes pe care l-a avut orașul Sibiu, în 2007”.

„Proiectul de Capitală Culturală Europeană a demonstrat în mod constant că politicile culturale sunt la fel de importante ca tehnologia, comerțul și economia. Moștenirea culturală de excepție, creativitatea și bogăția acesteia au deschis, în 2007, drumul României în Uniunea Europeană și au situat-o în prim planul valorilor culturale ale comunității. Astăzi, aceleași valori dau suflet identității europene puternice a României și îi susțin idealurile de dezvoltare, bunăstare și de accedere la cea mai reprezentativă organizație economică a lumii”, a precizat liberalul.

„Le multumesc tuturor celor implicați și apreciez sprijinul oferit de Comisia Europeană. Sunt convins că Timișoara va străluci pe măsura motto-ului “Revarsă-ți lumina, Luminează-ți orașul”, ales în calitatea sa de anul acesta de centru al valorilor culturale europene”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment