Nicolae Ciucă: Profesionalismul Forţelor Terestre Române, pe care am avut ocazia să-l cunosc din interior în anii carierei mele militare, îmi dă încredere că apărarea României este pe mâini bune

Premierul Nicolae Ciucă a arătat, într-un mesaj transmis de Ziua Forţelor Terestre, că profesionalismul Forţelor Terestre Române, pe care l-a cunoscut ”din interior” în anii carierei sale militare, îi dă încredere că ”apărarea României este pe mâini bune”.

Contând deopotrivă pe toate structurile Armatei Române şi pe sprijinul aliaţilor şi partenerilor noştri strategici la nivel euroatlantic, miza este să oferim românilor siguranţa că sunt apăraţi în propria ţară, iar România să-şi îndeplinească în continuare rolul asumat de furnizor de securitate în regiune”, a transmis premierul.

Sărbătorim, astăzi, o componentă vitală a sistemului de apărare a ţării, Forţele Terestre Române, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale Armatei Române. Prin nivelul competenţelor lor profesionale, dăruire şi, nu în ultimul rând, prin patriotism, militarii Forţelor Terestre şi angajaţii civili deopotrivă contribuie substanţial la capacitatea defensivă a României şi ne reprezintă cu cinste în misiunile comune cu partenerii strategici internaţionali. Contextul de securitate dificil din regiune şi din întreaga lume cu care ne confruntăm de la declanşarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei face şi mai complexă misiunea corpului forţelor terestre, în faţa multiplelor provocări de natură strategică, logistică şi informaţională care impun permanent eficienţă, vigilenţă şi noi abordări“, a menţionat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, profesionalismul Forţelor Terestre Române, pe care l-a cunoscut din interior în anii carierei sale militare, îi dă încredere că apărarea ţării este “pe mâini bune“.

Sursa: Agerpres.ro

 

Leave a Comment