Nicolae Ciucă: rolul cercetării științifice este fundamental în existența oricărei societăți moderne

Nicolae Ciucă, Premierul României, a participat la prima ediție a Galei Cercetării Românești. Liberalul a spus că își dorește ca acest eveniment să devină o tradiție, astfel încât să fie recunoscute meritele celor care construiesc România viitorului.

Nicolae Ciucă: „Am avut onoarea să particip la prima ediție a Galei Cercetării Românești. Îmi doresc ca acest eveniment să devină o tradiție prin care să recunoaștem meritele celor care construiesc România viitorului”.

„Rolul cercetării științifice este fundamental în existența oricărei societăți moderne. De aceea, în 2023 am alocat cercetării un buget mai mare cu 70% față de anul trecut. Până în 2027, cercetarea va beneficia de investiții de 60 de miliarde de lei, conform planului național aprobat anul trecut de către Executiv. Aceste investiții se vor întoarce înapoi prin creștere economică, crearea de noi locuri de muncă și îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor românilor”, a precizat liberalul.

Acesta a vorbit și despre componenta de cercetare-dezvoltare și inovare despre care a spus că „are un loc important și în PNRR. Din cele 260 de milioane de euro alocați investițiilor în acest sector, 183 de milioane sunt destinate atragerii în România a celor mai buni cercetători, români și străini. Concomitent, lucrăm și la îmbunătățirea cadrului legislativ din domeniu, astfel încât cercetătorii români din diaspora să se întoarcă acasă, iar țara noastră să devină exportator de cunoaștere și tehnologie la nivel global”.

„Felicit finaliștii și câștigătorii Galei Cercetării Românești! Vă mulțumim pentru munca dumneavoastră! Îl felicit pe domnul ministru Sebastian Burduja și pe colegii dumnealui din minister pentru eveniment”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment