Nicolae Ciucă: România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, a anunțat că România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului. Liberalul a mai precizat că pilonii pe care se bazează cele două legi sunt reprezentate de accesul neîngrădit la școlarizare pentru toți, prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar, susținerea performanței și a calității în actul educațional.

Nicolae Ciucă: „România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului, prin pachetul de legi care a fost întocmit de Ministerul Educației și care a fost prezentat, astăzi, de ministrul Ligia Deca. Cele două proiecte de act normativ – care reglementează învățământul preuniversitar și pe cel superior – vor introduce norme și practici din statele europene cu vechi tradiții în educație și cu rezultate bune pe plan internațional”.

„Pilonii pe care se bazează cele două legi sunt și principiile pe care PNL le-a susținut în ultimii ani și care se află în raportul prezidențial ”România Educată”: accesul neîngrădit la școlarizare pentru toți, prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar, susținerea performanței și a calității în actul educațional”, a explicat libralul.

„Cel mai important aspect este centrarea întregului sistem de învățământ pe beneficiarii acestuia, elevii și studenții. Portofoliul educațional, consilierea școlară și configurarea personalizată a programei sunt doar câteva dintre elementele care vor alinia învățământul românesc la standardele europene”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

susă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul