Nicolae Ciucă: vom verifica dacă firmele de construcții din Turcia au avut lucrări și pe plan local

Eduard Turcu

Nicolae Ciucă, Premierul României, a anunțat că vor fi efectuate verificări asupra firmelor de construcții din Turcia care au avut lucrări și pe plan local și cum au fost efectuate aceste lucrări și că vor fi revizuite standardele din construcții.

Nicolae Ciucă: „Știu că românii sunt ȋngrijorați din cauza cutremurelor din ultima perioadă, chiar dacă nu au avut efecte majore. La nivelul Guvernului, ne dorim să fim pregătiți atât pentru prevenirea, cât și pentru răspunsul ȋn situații de urgență și am luat deja o serie de măsuri ȋn acest sens”.

„Ȋn primul rând, vom verifica dacă firmele de construcții din Turcia au avut lucrări și pe plan local și cum au fost efectuate aceste lucrări. Ȋn același timp, revizuim standardele din construcții, calitatea materialelor și ne asigurăm că ele nu rămân doar pe hârtie și sunt respectate ȋn practică”, a spus liberalul.

„Ministerul Dezvoltării are ȋn derulare mai multe programe de finanțare pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic de grad 1 și 2. Peste șase miliarde de lei sunt disponibile pentru clădirile de locuințe, cât și pentru cele publice. Căutăm o formulă de a impulsiona și ajuta autoritățile locale să acceseze fondurile și să ȋnceapă, cât mai repede, implementarea”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul