Nicolae Ciucă: Ziua Minorităților Naționale este un bun prilej de celebrare a diversității etnice, culturale, lingvistice și religioase din România

Eduard Turcu

Premierul Românniei a subliniat, de Ziua Minorităților Naționale, că reprezintă un bun prilej de reafirmare a parteneriatului cu minoritățile din România, fundamentat pe respect, valori și principii democratice. 

Nicolae Ciucă: „Ziua Minorităților Naționale este un bun prilej de celebrare a diversității etnice, culturale, lingvistice și religioase din România, dar și de reafirmare a parteneriatului solid dintre majoritate și minorități, fundamentat pe respect reciproc, solidaritate și atașament față de valorile și principiile democratice. Îi asigur pe toți cetățenii români aparținând minorităților naționale de întreaga mea considerație și le transmit calde felicitări”.

Guvernul României este ferm angajat în eforturile de consolidare a unei societăți incluzive, tolerante, a dialogului și pluralismului, iar apărarea drepturilor și intereselor minorităților naționale, în paralel cu promovarea respectului față de diversitate, prezervarea culturii și identității minorităților sunt prioritare. De asemenea, lupta împotriva atitudinilor și manifestărilor antisemite, extremiste, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură constituie o preocupare constantă pe agenda executivului”, a precizat Premierul și Președintele PNL.

„La mulți ani tuturor cetățenilor români care aparțin minorităților naționale”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Distribuie articolul