Nicolae Ciucă: Ziua Unității Germane marchează reunificarea deplină a acestei țări pe 3 octombrie 1990

Media PNL

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat ca Germania nu este doar motorul unei Europe unite sau un investitor esențial pentru economia României.

Ziua Unității Germane marchează reunificarea deplină a acestei țări pe 3 octombrie 1990, la un an după căderea Zidului Berlinului. A fost un eveniment crucial nu doar pentru națiunea germană, dar și pentru întreaga Europă, reprezentând unul dintre acele momente definitorii pentru istoria unei națiuni care devine un simbol peste timp. Momentul 3 octombrie 1990 a marcat și începutul unui lung proces de dezvoltare și extindere a Uniunii Europene, care a facilitat inclusiv șansa la dezvoltare a fostelor state comuniste din Est, printre care și România.

Între țările noastre există o legătură istorică de prietenie, care se fundamentează atât pe o comunitate de valori pe care o dezvoltăm continuu, cât și pe contribuția esențială a comunității germane din România. Contextul istoric în care ne regăsim acum – definit de agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei – ne arată, încă o dată, că uniți suntem mai puternici și putem face față oricăror provocări.

La mulți ani tuturor cetățenilor germani! La mulți ani, Germania!” a conchis președintele PNL.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul