Nicolae Ionel Ciucă: Fermierii români vor primi a doua tranșă de compensații/ totalul este de 50 milioane euro

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a declarat faptul că fermierii români vor primi a doua tranșă de compensații din partea Comisiei Europene, în valoare de aproximativ 30 milioane euro.

Acestor bani li se adaugă prima tranșă de 10 milioane, care am dispus să fie dublată de încă 10 milioane din fonduri naționale. Astfel, totalul este de 50 milioane euro, iar în ședința de guvern de azi am trasat cadrul normativ prin care acești bani vor ajunge la agricultori.

Pentru ca reducerea de 20% a prețului laptelui la raft să fie aplicată la scară largă, am solicitat ministrului Agriculturii să creeze un grup de lucru compus din fermieri și procesatori, care să rezolve orice probleme pot să apară pe lanțul de producție. Pentru partea comercială, i-am cerut președintelui Consiliului Concurenței să clarifice cu lanțurile de magazine toate motivele care au făcut ca această reducere să nu fie aplicată peste tot.

În ședința de azi, am aprobat un memorandum care stabilește calendarul obținerii finanțării pentru 27 de unități spitalicești. Ghidurile vor fi publicate până la 15 mai, apelurile de proiect vor fi lansate până la 10 iulie, iar contractele vor fi semnate până la sfârșitul anului. Este vorba despre un împrumut de 3 miliarde euro de la Banca Europeană de Investiții, sumă cuprinsă și în Programul Operațional de Sănătate, convenit cu Comisia Europeană.” a mai spus premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Leave a Comment