Nicolae Ionel Ciucă: România găzduiește un Centru european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC)

Premierul Nicolae Ciucă a precizat faptul că România găzduiește un Centru european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC).

‘Nu este deloc o coincidență că am inaugurat acest centru chiar astăzi, de 9 mai, acesta fiind prima agenție europeană cu sediul pe teritoriul țării noastre.

Activitatea Centrului survine și în contextul în care atacurile hibride și provocările din perspectiva securității cibernetice la adresa Europei s-au accelerat progresiv. De asemenea, războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei în Ucraina a definit o nouă etapă în termeni de riscuri majore, rol și impact al războiului cibernetic în cadrul crizelor. Așa că prezența în această parte a Europei a unei componente esențiale pentru consolidarea rezilienței cibernetice a Uniunii reconfirmă atenția acordată eforturilor noastre comune de a proteja economia, cetățenii și instituțiile publice.

Găzduirea Centrului la București este un succes diplomatic și un succes al Partidului Național Liberal. Totodată, este și semnalul clar că Uniunea Europeană este prezentă instituțional în România, reconfirmând, la 16 ani de la aderare, maturitatea țării noastre în calitate de stat membru, precum și contribuția relevantă pe care țara noastră o aduce la consolidarea construcției europene.” a declarat premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment