Noi finanțări pentru localitățile din județul Timiș

Paul

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a anunțat, în 23 noiembrie, o nouă listă de proiecte care vor primi finanțare în cadrul Componentei 10 – Fondul Local. Un număr de 24 de localități din Timiș vor beneficia de fonduri europene pentru:

  • asigurarea infrastructurii de transport verde / piste de biciclete;
  • extinderea sistemelor de monitorizare și siguranță a spațiului public;
  • construirea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice;
  • construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști;
  • realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului;
  • planificarea urbană sau achiziția de vehicule nepoluante pentru transportul public.

Finanțări în valoare de 410 milioane lei

În Timiș sunt 24 de UAT-uri, cu 25 de proiecte finanțabile și un total de 410 milioane lei, circa 82 de milioane de euro. În luna octombrie, pentru alte localități din Timiș, pe aceeași componentă a PNRR, s-au semnat contracte de circa 8,6 milioane euro. În această rundă de finanțare, pentru Componenta Fondul Local, au fost aprobate în total peste 250 de noi proiecte, depuse de 199 de autorități locale în valoare totală de circa 1,1 miliarde de lei.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, declară: “Îi felicit pe toți primarii care au obținut finanțări prin acest program. Este încă o dovadă că liberalii sunt preocupați de dezvoltarea țării și mai puțin de obținerea unor avantaje politice. Aceste sume au ajuns în localitățile ale căror primari au scris proiecte și au cerut bani, iar alocarea fondurilor nu a ținut cont de culoarea politică a primarului, cel mai elocvent exemplu în acest sens fiind chiar Primăria Timișoara care a obținut cea mai mare sumă din județ. Veșnicele lamentări ale liderilor administrației timișorene cum că ar fi persecutați de Guvern nu se susțin prin fapte. Am tot spus că primarii care se plâng că nu primesc bani nu au nicio scuză în fața alegătorilor deoarece bani sunt, ține doar de capacitatea administrațiilor locale să știe să îi ceară”.

Distribuie articolul