Noi fonduri europene pentru Tecuci

Eduard Turcu

Lucian Costin, primarul liberal al Tecuciului, a semnat pentru o nouă finanțare prin fonduri europene. Suma totală obținută de acesta este de un milion, bani necesari pentru actualizarea Planului Urbanistic General.

„Am semnat pentru o nouă finanțare nerambursabilă pentru orașul nostru, tot prin PNRR. De această data este vorba de aproape un milion de lei, bani care vor fi folosiți pentru actualizarea Planului Urbanistic General”, a declarat Lucian Costin.

Primarul Tecuciului a mai spus că „este un enorm pas înainte, pentru că un Plan Urbanistic General bine întocmit ne permite să știm în orice moment unde anume putem construi și în ce condiții, la ce regim de înălțime și distanțe față de vecini”.

„De asemenea, un Plan Urbanistic General stabilește nu doar regimul construcțiilor, ci și care sunt zonele care vor avea destinație exclusivă de spațiu verde, pentru agrement, sport, promenadă etc., unde construcțiile vor fi interzise”, a punctat liberalul.

„Prea mulți ani s-a construit haotic și de aceea avem zone în Tecuci care nu sunt foarte prietenoase din punct de vedere estetic. Trebuie să ne dezvoltăm și din acest punct de vedere, să nu ne fie indiferent cum va arăta Tecuciul peste 10 ori 20 de ani”, a declarat Lucian Costin.

sursă: Lucian Costin, Facebook

Distribuie articolul