Noi investiții la Spitalul Turceni din Gorj

Media PNL

La Spitalul Turceni se derulează investiții pe nu mai puțin de patru linii de finanțare. Pentru creșterea eficienței energetice a obiectivului se realizează lucărări de anvelopare și de  înlocuire a tâmplăriei. Se vor monta și panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Gorj.

“O jumătate de milion de euro sunt folosiți pentru amenjarea curții spitalului. Din acești bani va fi înlocuită împrejmuirea, se vor crea noi spații verzi, parcări și trotuare, iluminat, rampe pentru persoanele cu dizabilități și alte facilități necesare.

Două milioane de euro sunt alocați pentru doatarea spitalului cu apartură medicală modernă. Un nou tomograf și un apartat de radiologie vor intra în dotarea medicilor de la Turceni. De asemenea, sume importante vor fi folosite pentru amenajarea spațiilor unde vor fi amplasate aceste echipamente.”, se mai arată în comunicat.

De asemenea pentru siguranța pacienților vor fi înlocuite instalațiile electrice și instalațiile de alarmare și stingere a incendiilor. Potrivit viceprimarului cu atribuții de primar, Lucian Mărgineanu, pe viitor, se vor accesa noi măsuri de finanțare și pentru investiții la spitalul de Psihiatrie de la Turceni.

Sursa: PNL Gorj

Distribuie articolul