Noi proiecte de infrastructură pentru județul Maramureș

Paul

Recent, în ședința administrației județene din Maramureș, au fost votate o serie de proiecte. Acestea sunt importante pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din județ.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: „Pentru proiectul Mara-Nord, care cuprinde reabilitarea a peste 75 de kilometri de drum județean, am adoptat indicatorii tehnico-economici pentru trei din cele cinci sectoare cuprinse spre reabilitare, și anume:

  • DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești;
  • DJ 185 Hărnicești – Ocna Șugatag;
  • DJ 186B Fereşti – Corneşti – Călineşti – Sârbi – Budeşti;
  • Pentru DJ 109F Rogoz – Cavnic și DJ 186 Vadu Izei – Bârsana, indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în luna iunie a acestui an.”

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: „Valoarea totală pentru reabilitarea celor cinci sectoare cuprinse în proiectul Mara-Nord este de aproximativ 80 milioane euro.”

De asemenea, liberalul a mai declarat următoarele: „Pasul următor este demararea procedurii de licitație pentru proiectare și execuție, pregătirea cererilor de finanțare și depunerea acestora, odată cu deschiderea liniei de finanțare, prin Programul Operațional Regional.

„Pentru realizarea Pasajului suprateran de la Italsofa, am adoptat astăzi Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare pentru realizarea în comun a acestui obiectiv de investiții.

Proiectul, în valoare de 15 milioane de euro, va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile, mai exact prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.”, a adăugat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Distribuie articolul