Nou punct de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova. Lucian Bode: Sunt convins că acest punct va contribui la dezvoltarea economică pe ambele maluri ale Prutului

Un nou punct internațional de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova a fost deschis astăzi.

  • Astăzi a fost deschis un nou punct internațional de trecere a frontierei între România și Republica Moldova.
  • La inaugurare au participat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne al României, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, și Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Guvernul de la Chișinău.
  • Lucian Bode a afirmat că noul punct de frontieră se alătură celor 6 puncte de trecere rutiere deschise traficului internațional la frontiera dintre România și Republica Moldova.

Lucian Bode: Începând de astăzi, noul punct de frontieră se alătură celor 6 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internațional la frontiera României cu Republica Moldova

La inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) au participat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova și Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Guvernul de la Chișinău, la inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova).

Lucian Bode: „Începând de astăzi, noul punct de frontieră se alătură celor 6 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internațional la frontiera României cu Republica Moldova. Sunt convins că acest punct va contribui la dezvoltarea economică pe ambele maluri ale Prutului, impulsionând și facilitând relațiile bilaterale dintre statele noastre”.

Liberalul  a precizat că „în mai puțin de un an am reușit, printr-o bună cooperare și coordonare, să construim de la zero și să deschidem împreună acest punct de trecere a frontierei. Avem un exemplu clar că autoritățile noastre pot depune eforturi substanțiale și pot identifica soluții într-un timp foarte scurt pentru fluidizarea traficului la frontiera comună cu Republica Moldova”.

„Sunt încrezător că până în anul 2027 vom deschide mai multe puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova, pentru a asigura accesul acestei țări la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) în cele mai bune condiții de siguranță, atât din perspectiva realizării transportului, cât și din perspectiva verificărilor de securitate conform standardelor UE și Schengen”, a spus ministrul.

„Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru excelenta colaborare și coordonare și le doresc cât mai multe proiecte implementate cu succes în beneficiul României și Republicii Moldova”, a tranmis Lucian Bode.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Leave a Comment