Noul secretar de stat numit la Ministerul Finanțelor: Alin Andrieș, prim-vicepreședinte PNL Iași

Eduard Turcu

Prof. univ. dr. Alin Marius Andrieș, prim-vicepreședinte PNL Iași, a fost numit ieri, prin decizia primului ministru, în poziția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Noul secretar de stat este un specialist în politici economice și financiare, cu o vastă contribuție științifică atestată de bogata experiență profesională, numeroase proiecte de cercetare și publicații în domeniu, actualmente profesor universitar și coordonator de doctorate la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași.

De asemenea, Alin Andrieș este cercetător Asociat la Institutul de Prognoză Economică în cadrul Academiei Române.

“Mulțumesc filialei PNL Iași, președintelui Alexandru Muraru și prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru încrederea și susținerea acordată. Este o onoare dar, în același timp, și o mare responsabilitate având în vedere provocările pe care le avem înaintea noastră.

Ca și obiective, voi contribui la implementarea politicilor și strategiilor guvernamentale ale cabinetului Ciucă și voi susține implementarea proiectelor la nivel local și regional. Îi asigur pe ieșeni că proiectele noastre vor fi prioritate a noului meu mandat.”, a declarat Alin Andrieș.

PNL Iași: Alin Andrieș la Ministerul Finanțelor și Lucian Rusu numit Secretar General Adjunct al Guvernului

Numirea noului secretar de stat la Ministerul Finanțelor vine la scurt timp după ce Lucian Rusu a ocupat poziția de secretar general adjunct al Guvernului României. Cele două numiri atestă faptul că PNL Iași rămâne cea mai puternică forță politică locală, promovând profesionalismul și specialiștii în poziții guvernamentale.

“Numirea colegului nostru este o dovadă a promovării specialiștilor și un mesaj către comunitatea academică, respectând statutul Iașului de important pol universitar. PNL Iași este și va fi cel mai puternic partid la Iași, care are și va avea guvernarea locală și după 2024, continuând proiectele de administrație liberală.

PNL Iași arată, astfel, că este un partid deschis pentru comunitatea universitară, atât prin numărul de cadre universitare care ne onorează cu contribuția lor dar și prin puternica structură de studenți bine pregătiți pe care îi avem în filiala noastră. Îl felicit și îi doresc succes în noua misiune, fiind convins că va contribui decisiv la proiectele Iașului!”, a declarat deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Departamentul de comunicare al PNL Iași

Distribuie articolul