Oferte depuse pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3: Secretarul de Stat Irinel Ionnel Scrioșteanu a anunțat depunerea a 2 oferte pentru Studiile de Fezabilitate

Eduard Turcu

Două oferte depuse pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3, conform anunțului făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Avem ofertanți pentru autostrăzile care se vor lărgi la 3 benzi pe sens. În urma expirării perioadei de depunere a ofertelor, astăzi au fost depuse 2 oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentrulărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3”.

Lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor este prevăzută pentru următoarele sectoare de drum:

  • Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti integral (109,6 km)
  • Autostrada A2, pe sectorul de drum cuprins între București – Fundulea
  • Autostrada A3, pe sectorul de drum cuprins între Moara Vlăsiei – Dumbrava

Pentru proiectele de lărgire a autostrăzilor de mai sus, au depus oferte:

  • İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ (Turcia)
  • TOTAL BUSINESS LAND SRL (România)

„Aceste proiecte se înscriu în Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale în zona București-Ilfov pe care am promovat-o la Ministerul Transporturilor și se află în strânsă legătură cu realizarea Autostrăzii de Centură a Capitalei A0”, a spus liberalul.

Acesta a precizat că „obiectivul general constă în sporirea eficienței tehnico-economică a rețelei de transport din România și în îmbunătățirea vitezei de călătorie și condițiilor traficului de mărfuri. Durata contractului este de 18 luni, din care proiectantul trebuie să realizeze atât expertizele tehnice, cât și studiile de fezabilitate”.

„Valoarea estimată este de 19,44 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este constituită din fonduri externe nerambursabile”, a transmis Secretarul de Stat.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul