OFL Timiș și-a ales noul birou de conducere

Paul

PNL Timiș a anunțat că organizația județeană a femeilor liberale și-a ales noul birou, în urma evenimentului de alegeri. Au fost prezenți Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, Alin Nica, președintele PNL Timiș și CJ Timiș, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș, parlamentarii Nicoleta Pauliuc, Cristina Trăilă, Diana Morar, Marilen Pirtea și Cosmin Șandru, primarul orașului Sânnicolau Mare, secretarul general al organizației PNL Timiș Dănuț Groza, dar și Sorina Alexandra Ciurlea, președintele OFL Timiș aleasă în cadrul evenimentului.

„Angajamentul OFL Timiș rămâne ferm spre susținerea importanței prezenței femeilor în politică și în toate aspectele vieții publice. Acesta trebuie să fie primul deziderat al nostru. Al doilea este să promovăm în funcții de responsabilitate și de conducere femei care reprezintă modele de curaj, de succes, femei capabile, care vor aduce plus valoare prin competențele lor.

De aceea, obiectivul nostru este să aducem noi colege alături de noi, care să ne întărească echipa. Împreună trebuie să reușim să înlăturăm stereotipuri. PNL va promova femei, de asta sunt sigură, și le va promova pentru capacitățile lor, nu doar pentru că sunt femei” transmite Sorina Ciurlea, președintele OFL Timiș.

În cadrul discuțiilor a fost vizat și subiectul legat de reprezentarea femeilor în politică

De la conferința de alegeri nu au lipsit discuțiile despre egalitate de gen în politică, despre încurajarea participării femeilor în viața publică, despre egalitate de șanse între femei și bărbați, despre nevoia de a avea mai multe femei consilier local, județean sau parlamentar.

“Să admitem realitatea: cifrele despre România nu ne fac cinste: suntem pe locul 26 în UE la indicele măsurat al egalității de gen. Sute de mii de femei din România se uită spre noi și așteaptă soluții pentru problemele cu care se confruntă, dar vocea noastră nu se aude. PNL poate sa facă istorie promovând femei capabile, profesioniste și femei care știu că vocea lor trebuie să se facă auzită!”, a mai spus Ciurlea.

La rândul său, Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a menționat: “Așa puține cum suntem acum în Parlament, am împins înainte multe legi importante nu doar pentru femei, ci și pentru întreaga societate. Și de aceea putem spune că noi, femeile din PNL, jucăm acum rolul cel mai important în ceea ce privește proiectul unui model de societate  incluzivă, cu politici publice dedicate familiilor și creșterii demografice. Cotele de gen și meritocrația nu se exclud în nici un caz. Dar meritocrația se naște din competiție și competiția este puternică când bazinul de candidați este mare. Și ce bazin de candidați este acela când 51,5% din populație are numai o șansă teoretică la candidatură? Modul în care pe scena politică este realizată egalitatea de gen arată cât de european e un partid și un stat”.

Sursa: Biroul de Relații cu Presa PNL Timiș

Distribuie articolul