Oradea: lucrările de amenajare a grădinii publice urbane din cartierul Europa și a parcului din zona Grigore Moisil sunt scoase la licitație. Investiție de 5 milioane lei

Primăria Oradea transmite demararea licitației pentru lucrările de amenajare a grădinii publice urbane din cartierul Europa și a parcului din zona Grigore Moisil și Ion Irimescu. Valoarea totală a contractului este de 5.094.067 lei, fără TVA.

„Amplasamentul viitoarei Grădini publice urbane este în intravilanul municipiului Oradea, în Cartierul Europa, fiind ocupat de două spații amenajate pentru joacă, 7 terenuri libere de construcții și un sens giratoriu amenajat. Prin proiect se propune creșterea atractivității spațiului prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal.

Proiectul vizează o suprafață totală de 8.432 mp, din care 7.420 mp zonă verde, 714 mp alei, cca 7 mp loc de joacă tartan și 240 mp teren de sport.

În ceea ce privește parcul din zona străzilor Grigore Moisil și Ion Irimescu, din cartierul Nufărul, acesta are un amplasament în suprafață de 3.230 mp, unde, momentan, există un spațiu de parcare neamenajat. Pe terenul respectiv nu există construcții, vegetația este crescută spontan, având o stare necorespunzătoare. Și prin acest proiect se propune creșterea atractivității zonei prin amenajarea peisagistică a acesteia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal”, precizează serviciul de comunicare al primăriei Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment